En man i 40-årsåldern vann Drömvinsten på drygt 99 miljoner kronor

Efter tre dagars intensivt sökande kunde mannen gratuleras till vinsten på 99 136 363 kronor. Det var en chockad man som hade svårt att tro på Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson, som är den som personligen ringer och gratulerar alla nyblivna miljonärer

Mannen är hemmahörande vid Roslags-Kulla i Stockholms län och hade lämnat in sitt spel hos Direkten Kajutan i Åkersberga. Han spelade paketspelet Lotto 100, innehållande 15 enkelrader på Lotto samt en Jokerrad, som alla var helt slumpvis utvalda av spelterminalen.

Mannen lämnade in sina rader på Lotto, samma lördag som dragningen, när han skulle in och handla i Åkersberga centrum och kunde inte då föreställa sig att Drömvinsten skulle slå in. Hela familjen är delaktiga i Lottospelandet även om de överlät valet av raderna till spelterminalen.

– Oj fy fasen, tack! Drömvinsten på 99 miljoner, nu blir jag alldeles knäsvag. Jag måste faktiskt erkänna att jag inte vet riktigt vad jag ska säga eller göra nu.

Jonsson försäkrade mannen om att det verkligen var vinnarambassadören som ringde och då blev det både darriga knän och tunghäfta på andra sidan luren.

Svenska Spels Poker-SM Online är den största pokerhändelsen i Sverige

Poker-SM OnlineÖver 7 000 spelare beräknas i år slåss om titlarna och ett förstapris på över en miljon kronor. Mästerskapet börjar 1 november och finalbordet spelas 5 december. Nytt för i år är Poker Bootcamp, ett träningsläger för pokerspelare.

Över 400 pokerspelare sökte till träningslägret. Fem amatörer och ett pokerproffs lyckades tas sig hela vägen för att bli tränade av experter i allt i från poker till mental träning. Bland deltagarna finns Dogge Doggelito och pokerproffset Robin Ylitalo. Bland experterna finns äventyraren Annelie Pompe och europamästaren Mattias Sunneborn.

– Poker handlar om både tur och skicklighet och inför årets mästerskap kan all pokerspelare träna sina skills genom Poker Bootcamp, säger Johan Uddenberg Kommunikationsansvarig på Svenska Spel.

Under mästerskapet spelas åtta deltävlingar och mästaren koras i Main Event (finalen).

1/11 Texas Hold’em 5-manna
6/11 7-korts stötpoker
7/11 Duell
8/11 Omaha
13/11 Texas Hold’em Fixed Limit
15/11 Omaha Hi/Lo
20/11 Mörkpoker
22/11 Omaha 5-manna
29/11 Texas Hold’em MAIN EVENT varav finalbordet spelas med start 5 december.